U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Tineke

 

Het is als een rode draad door mijn leven: het vormgeven van bijzondere ontmoetingen. Een levende expositie op een bruiloft, een ontmoeting tussen kinderen en dementerende ouderen, een klankschilderij tijdens de opening van een nieuw gebouw. Met in de kern: de verhalen van mensen.

Ik heb er mijn werk van gemaakt. Welzijnswerker, theatervormgever, programma-maker, trainer, ondersteuner van mensen met dementie. Steeds gaat het over hetzelfde: (een) ruimte scheppen waarbinnen mensen zichzelf en anderen wezenlijk kunnen ontmoeten. Verhaal kunnen halen.

Al werkend raakte ik steeds meer vertrouwd met de werking van een creatief proces. Hoe dat een prachtige leidraad is om stappen te zetten richting een stip op de horizon. En ik raakte onder de indruk van het verhaal van mensen. Leerde ik hoe zo'n verhaal zeggingskracht krijgt. Vanuit de overtuiging dat echt luisteren naar elkaars verhaal, het begin is van elke beweging.

Het ZussenVeld is voor mij een soort van thuis komen. Werken met mijn vier zussen - ook dat blijkt een rode draad door mijn leven.  We vinden het soms lastig om er woorden aan te geven. Maar ook hier gaat het om creativiteit, om het creatief proces waarbij de verschillende onderdelen elkaar steeds inspireren, aanvullen, samensmelten en elkaar weer los laten. Een continu proces van ontmoeten.

CV

. 2018-heden     Gastdocent inspiratiebijeenkomsten Platform Levensverhalen

. 2017-heden     Werk voor SAAR-aan-HUIS

. 2011-2019       Partner in “De Regisseuses”, beramers van ontmoetingen

. 2013                Diploma professioneel trainer TFC

. 2011                Certificaat Inholland Academy: Post HBO coachen op ontwikkeling

. 2011                Certificaat Platform Levensverhalen: Begeleider van vertelgroepen

. 2011                 Certificaat Inholland Academy: post HBO partners in community art

. 1991-2010        Werk: consulent amateurkunst N-H

. 1990-2011        Werk: theatervormgever

. 1990                 Propedeuse cultuurwetenschappen

. 1978                 Diploma sociaal cultureel werk HSA